images/stories/logosait_new.jpg

 

"Козацька звитяга":48 майбутніх патріотів урочисто дали присягу на вірність народу України

14 жовтня на бульварі Дмитра Вишневецького відбулось фізкультурно-патріотичне свято «Козацька звитяга», присвячене Дню українського козацтва і Дню захисника України.

Здавна під час святкувань наше козацтво влаштовувало змагання, в яких з-поміж товариства визначалися найбільш хоробрі та здібні запорожці, що любили помірятись силою, спритністю та витривалістю. А чи спроможні на це сьогоднішні козаки? Так, звичайно! Це довели учасники заходу, нащадки славного козацького роду.

+CIMG1588

Організатори у програму заходу включили конкурси, майстер-класи, силові змагання, естафети та вікторини, щоб усі бажаючі, незалежно від віку, долучились до святкування, ще раз доторкнутись до героїчних сторінок української історії.

+CIMG1566

Для найменших діток віком 3-8 років пройшов конкурс малюнків на асфальті «Ми – славні козачата». Юних художників-патріотів нагородили подарунками від партнерів ТМ «Молокія» та ТМ «Ласунка».

До майстер-класу з виготовлення сувенірного «Козачка» за технікою орігамі долучились близько ста діток віком 8-10 років.

Таких «Козачків» з побажаннями для захисників України, виготовлених протягом вересня-жовтня дітьми у бібліотеках і школах міста, передали військовим в зону АТО.

У справжньому «Козацькому поході», комплексній естафеті для дітей віком 11-12 років, взяли участь чотири курені по 12 козаків. Команди сформовані із учнів шкіл мікрорайону «Аляска». Козачата вправно справились із випробуваннями: зібрались та одягнулись у похід; взяли участь у бою; визволили побратима із полону; перейшли яр та болото; перекотили каменюку та успішно повернулись додому. Кожен отаман для свого курення заробив додаткові бали у конкурсі «Хто дужчий». За підсумками походу: І місце здобули «Запорожці»; ІІ місце – «Хортиця»; ІІІ місце поділили між собою курені «Характерники та «Січовики». Команди були нагороджені грамотами управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради та отримали подарунки від партнерів видавництва «Підручники і посібники» та ТМ «Ласунка»

Що за козацька звитяга без запального танцю «Гопака»? Справжньою окрасою свята стали показові виступи Тернопільського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака та народного ансамблю «Візерунки» Тернопільського вищого професійного училища технології та дизайну.

Помірятись силою та витривалістю юні козаки та козачки, віком 13-16 років змогли у військово-спортивних конкурсах «Сила і міць». Глядачів та суддів приємно здивували результати дівчат.

+SAM_4447

Підсумки конкурсів:

* Піднімання гирі вагою 4 кг: І місце з результатом 34 рази посіла Грабовська Уляна (ЗОШ № 27); ІІ місце з результатом 33р. - Ковальчук Наталія (ЗОШ № 27); ІІІ місце 33р. - Гайдуцький Павло (ЗОШ № 28);

* Піднімання гирі вагою 8 кг: І місце з результатом 18 разів - Підгурський Владислав (ЗОШ №28);

* Піднімання гирі вагою 16 кг: І місце з результатом 31 разів- Печенюк Валентин (ЗОШ №27).

Найактивніше діти долучились до змагань по підніманню гирі вагою 4 кг. З 9 учасників було аж 4 дівчини, а переможниця змагань Грабовська Уляна підняла гирю лівою рукою 19 раз, а правою 15 раз. Призерів нагородили цінними подарунками від партнер ПП «Колумбус».

Дорослі ж проявили свою ерудованість у вікторині «Знавці козацтва» найактивніші отримали подарунки від партнера Торгового меблевого центру «Home Express».

Кульмінацією свята стала присяга та посвята юних козачат у джури. 48 майбутніх патріотів урочисто дали присягу на вірність народу України, та реєстровому козацтву. «Відтепер ви зобов’язані шанувати та охороняти Батьківщину. Бути гідними нащадками славних козаків», - дав настанову юним джурам Військовий капелан отець В’ячеслав Кізілов.

Організатори заходу: Тернопільська міська рада, Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення та Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер