images/stories/logosait_new.jpg

 

Скільки фактів корупції виявили правоохоронні органи за минулий тиждень

Однією з найбільших та найскладніших проблем, що стають на заваді європейського майбутнього нашої держави — корупція. На теренах області досі продовжують виявляти кричущі факти цього соціального зла й хвороби цілого суспільства. Сьогодні боротьба з корупцією є одним з пріоритетних завдань усіх владних структур і правоохоронних органів.


У Тернополі молодий корупціонер попався на рекордному хабарі

Погорів на хабарі 23-річний посадовець у розмірі 200 тисяч гривень та тисяча доларів США. Про це повідомляють у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

200 тисяч гривень і тисяча доларів США – така ціна за вирішення питання з виділення землі та видання наказу про користування ділянкою. Таку суму за вплив на одного із селищних голів області та посадовців Держгеокадастру просив працівник управління Держгеокадастру Тернопільщини.

За словами Василя Мокрицького, начальника управління протидії економічній злочинності Тернопільського обласного управління внутрішніх справ, 23-літній посадовець за “винагороду” пообіцяв посприяти у прийнятті рішення головою однієї з селищних рад області про погодження проекту землеустрою, а також відведення приватному підприємцю земельної ділянки для будівництва об’єкту малої архітектурної форми.

Окрім цього він запевнив, що вплине на посадових осіб Держгеокадастру щодо видачі наказу на право користування земельною ділянкою для ведення особистого селянського господарства.

20 жовтня правопорушника в момент одержання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень та тисячі доларів США затримали оперативники обласного управління протидії злочинності у сфері економіки. Чиновник зізнався, що хотів використати дані кошти для вирішення питань щодо власного кар’єрного росту.

За вказаним фактом слідче управління УМВС України в Тернопільській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.


Провідний спеціаліст Головного управління Держгеокадастру вимагав 1 000 доларів США та 200 тис грн хабара

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно провідного спеціаліста одного звідділів Головного управління Держгеокадастру у області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України(прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

«Встановлено, що провідний спеціаліст вимагав та одержав від підприємця 1000 доларів США та 200 тис грн за вплив на голову місцевої ради з метою позитивного вирішення питання щодо виділення земельної ділянки для ведення підприємницької діяльності, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області».

20 жовтня 2015 року службовця контролюючого органу затримали працівники прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітникамиУМВС України в області.

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження.Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.


На Тернопільщині директор автошколи відповідатиме за одержання

неправомірної вигоди

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у

кримінальному провадженні стосовно директора однієї з автошкіл міста Тернополя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник автошколи пообіцяв місцевому жителю посприяти в отриманні ним посвідчення водія категорії «D» та здачі теоретичного іспиту, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — Під час отримання неправомірної вигоди у сумі 3 400 грн. його затримали правоохоронні органи».

Довідково: Санкція ч.2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу

від 750 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення

волі на строк від 2 до 5 років, із спеціальною конфіскацією.


Керівника відділу РДА притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення

Прокуратура взяла участь у судовому розгляді протоколу про вчинення начальником відділу однієї з РДА адміністративного корупційногоправопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання таврегулювання конфлікту інтересів).

«Встановлено, що посадовець, не повідомивши голову РДА про наявність конфлікту інтересів та не вживши заходів щодо його недопущення, прийняв рішення про преміювання своєї дружини за рахунок бюджетних коштів та переведення на іншу посаду в державному закладі, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — За невжиття заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів, стосовно чиновника складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП».

Рішенням суду начальника відділу РДА визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення та накладено адміністративний штраф. Окрім того, з набранням законної сили судового рішення вирішуватиметься питання про звільнення посадовця із займаної посади.


За принципової позиції прокуратури головного лікаря відсторонено від займаної посади

Апеляційний суд, врахувавши переконливі доводи прокуратури області, скасував рішення суду 1-ої інстанції та постановив нове, яким відсторонив керівника одного з медичних закладів району від посади на час досудового розслідування кримінального провадження.

Як уже повідомляла прес-служба прокуратури області, керівник лікувальної установи отримав від підприємця хабар у сумі 5 000 гривень за надання дозволу для проведення комп’ютерної діагностики хворих в амбулаторіях та фельшерсько-акушерських пунктах району.

«За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди), досудове розслідування у якому триває, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — Окрім того, прокуратура області оскаржила ухвалу Тернопільського міськрайонного суду, якою відмовлено у задоволенні клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Апеляційний суд, погодившись із доводами прокуратури, скасував ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду та постановив нове рішення, яким відсторонив від посади керівника районного медичного закладу на час досудового розслідування кримінального провадження.


Житель Тернопільщини та його пособниця відповідатимуть за одержання 1 700 доларів США хабара

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Тернопільського району, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди у сумі 1 500 доларів США за вплив на посадових осіб військового комісаріату та його спільниці – в одержанні 200 доларів США за пособництво у вчиненні злочину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Тернополя пообіцяла через свого знайомого вирішити питання з отриманням призовником військового квитка про непридатність до проходження військової служби.

«Отримавши 1 700 доларів США хабара, тернополянка передала знайомому 1500 доларів США для впливу на посадових осіб військового комісаріату, а 200 – залишила собі за пособницькі дії, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області».

За цим фактом розслідувано кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому прокуратурою області направлено до суду стосовно жителя Тернопільського району за ч.2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), а стосовно його спільниці – ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

ТОДА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер