images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі дітей вчили відмовлятись від небезпечних пропозицій

21.10.2015 р. на базі ТЗОШ №19 відбувся просвітницько-превентивний квест «Наркотикам – ні !» проведений в рамках Плану заходів на 2015р. з реалізації Стратегії державної політики щодо профілактики вживання наркотиків на період до 2020 року.

У квесті взяли участь дев’ятикласники навчальних закладів шкільних округів «Сонячний», «Дружба» та вчителі курсу «Основи здоров’я».Тематика проведеного квесту є досить актуальною, адже зловживання наркотиками, незаконна торгівля ними останнім часом у багатьох розвинених країнах досягла катастрофічних розмірів. Наркоманія забирає щодня сотні молодих людей, які б могли стати провідними спеціалістами в різних галузях людської діяльності, хорошими батьками або просто хорошими людьми.

20151021_141413

Тому дуже важливо дати учням не тільки знання про наркотичні речовини, а й сформувати стійкі переконання та життєві навички здорового способу життя, критичного мислення, відповідального прийняття рішень, вміння протистояти в ситуаціях пропозиції адиктивних речовин. Саме таку мету ставили перед собою організатори квесту.

В ході гри учні мали можливість поглибити знання про наркотичні речовини, їх вплив на організм людини, формувати вміння мотивувати свою поведінку, критично ставитись до будь-яких життєвих ситуацій. Мали можливість навчитись приймати правильне рішення в заздалегідь змодельованій ситуації пропозиції наркотичних речовин.

Тематика превентивних або профілактичних фут-квестів може бути різноманітною - від питань, пов'язаних з випадками порушення прав людини, до формування навичок здорового способу життя. Головне – вдало підібрати завдання, заздалегідь продумати та перевірити на безпечність маршрут, розташування чекпоінтів (обрані станції можуть, наприклад, символічно відображати тематику фут-квесту тощо).

S1110043

Усі команди успішно пройшли усі випробування, які виникали на їхньому шляху, а переможцем квесту стала команда «Школа безпеки», яка об’єднувала учнів ТЗОШ №10 і ТЗОШ №20.

В ході гри учні мали можливість поспілкуватися, знайти нових друзів.

По завершенні гри відбулось урочисте нагородження переможців та відзначення її учасників.

Що я думаю про квест ? (роздуми учасників)

«Я, Данилишин Галина, учениця 10-В класу Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 зі своїми однокласницями Сидор Анастасією, Ярош Мартою, Мацур Наталею, Брегін Тетяною організовували діяльність зупинки квесту «Зроби вірний вибір» (міні сюжетно-рольова гра).

І справді наші учасники вміють робити вірний вибір. Вони відмовилися від небезпечних пропозицій, мотивуючи, що хочуть бути здоровими і в майбутньому мати здорову сім’ю.

Мені дуже сподобався даний захід тим, що діти мали можливість відмовитися від ризиків сьогодення і подбати про своє майбутнє. Потрібно проводити частіше такі заходи, і молодь зможе запобігти негативним явищам у соціумі».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер