images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи можна торгувати алкогольною продукцією через інтернет-магазини?

Ні, не можна. Для початку слід зауважити, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі під час продажу товарів через мережу Інтернет мають обов’язок видати розрахунковий документ. Щоб не порушити вимоги п.2 ст.3 Закону України про РРО, інтернет-продавець повинен забезпечити доставку покупцю кур’єром раніше роздрукованого фіскального касового чека разом із придбаним товаром.

Але тут не слід забувати і про Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями, які затверджені Постановою КМУ №854 від 30.07.96 р. Відповідно до вказаного документа суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями санітарними, технічними, протипожежними та іншими нормами, а також можливість використання РРО під час здійснення розрахунків.

Тож, торгівля алкогольними напоями повинна проходити не всупереч Правилам №854, які передбачають наявність відповідних торговельних та складських приміщень, для здійснення реалізації алкогольної продукції, а тому, суб’єкт господарювання не вправі торгувати вищезазначеною продукцією через інтернет-магазин.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер