images/stories/logosait_new.jpg

 

Молились за тих, хто загинув у час Голодоморів

На Театральному майдані Тернополя зібралися сотні містян, щоб пом’янути тих, хто загинув під час  страшного мору голодом у 1932-1933 роках. Із свічок було викладено на майдані  великий хрест. Усіх загиблих пом’янули хвилиною мовчання.

m3

Високопреосвященні владики та всечесні отці відправили панахиду за невинно загиблими під час Голодомору. Священнослужителі, звертаючись до вірян, наголосили, що втративши Бога, суспільство отримує пекло на землі, так само небезпечна втрата державності, адже той самий ворог намагається знищити українців і сьогодні,  а ще застерегли від збайдужіння.

m1

Про загрозу Україні на Сході говорив також Сергій Тарашевський: «У 1932-1933 роках в Україні було пекло. Житниця СССР – Україна – перетворилася у суцільний голодний мор, штучно створений  більшовицькою владою. Найстрашніше для людини бачити, як пухне та помирає від голоду її дитина, і нічим не могти зарадити. Так страждали та гинули мільйони українців та мільйони ще ненароджених – так намагався знищити  нашу націю жорстокий ворог, організувавши геноцид. Та найстрашніше, що марить він цим і сьогодні. Жорстокий агресор зазіхає на нашу незалежність, на саме існування України. Переконаний – ніколи це йому не вдавалося і не вдасться – ані імперіям, ані комуністичним чи путінським режимам», – наголосив перший заступник  голови Тернопільської обласної ради

Після мітингу-реквієму  тернополяни вирушили до  церкви Різдва Христового, де священнослужителі відправили поминальну літургію біля пам’ятного знаку «Голодомор 1932 – 1933».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер