images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопільській школі №20 відбулась посвята в козачата

Здавна наші предки, козаки, під час святкувань влаштовували змагання, щоб визначити поміж товариства найбільш хоробрих та здібних запорожців, які любили помірятись силою, спритністю та витривалістю. А чи спроможні на це сьогоднішні нащадки славного козацького роду? Так, звичайно! Це довели учасники фізкультурно-патріотичного свята «Козацька звитяга», яке відбулось 7 грудня у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи № 20.

Організували спортивну забаву для юних козачат адміністрація ТЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 спільно з Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Починався захід із присяги та посвяти юних козачат у джури. Майбутні патріоти урочисто дали присягу на вірність народу України, та реєстровому козацтву. «Відтепер ви зобов’язані шанувати та охороняти Батьківщину. Бути гідними нащадками славних козаків», - дав настанову юним джурам Військовий капелан отець В’ячеслав Кізілов.

+IMG_0866

У справжньому «Козацькому поході» учні 5-6 класів вправно справились із випробуваннями: зібрались та одягнулись у похід; взяли участь у бою; визволили побратима із полону; перейшли яр та болото; перекотили каменюку та успішно повернулись додому. За підсумками походу: І місце здобув гурт ім. Петра Сагайдачного; ІІ місце – гурт ім. Богдана Хмельницького; ІІІ місце – гурт ім. Івана Виговського, ІV місце посів гурт ім. Івана Мазепи.

103

Команди були нагороджені грамотами, а переможців увінчали герляндами із солодощів.

Шановні вчителі, якщо Ви бажаєте організувати таке свято для Ваших вихованців, звертайтесь у Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, за номером телефону 51 16 35.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер