images/stories/logosait_new.jpg

 

Молодь на ринку праці

Малий бізнес - є невід’ємною рисою будь-якої економічної системи. Тому не дивно, що молоді та прогресивні люди Тернопільщини, котрі ще навчаються у вищих навчальних закладах цікавляться перспективами започаткування та провадження підприємницької діяльності.

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів захід «Молодь на ринку праці» для студентів 4-го курсу Тернопільського національного технічного університету ім. І Пулюя за участю головного державного інспектора відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Павла Копчі.

Начальник відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Володимир Вислоцький розповів присутнім про соціальні послуги молоді, можливості пошуку роботи, сприяння служби зайнятості у відкритті власної справи і за яких умов це можливо, ознайомив із процедурою виплати одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Павло Копча ознайомив молодь з різними формами оподаткування, особливостями подачі звітності, новинами податкового законодавства та умовами успішного ведення бізнесу в м. Тернополі. Провів аналіз ринкоутворюючих підприємств та актуальних сфер регіонального бізнесу.

«Підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку», - зазначила фахівець центру зайнятості Аліна Грицаєнко.

Студенти активно задавали питання фахівцям, запрошеним на захід, дискутували щодо «плюсів» та «мінусів» бізнесової діяльності, заняття підприємництвом у сучасних умовах, становлення молодого фахівця у професійному середовищі.

 

Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних

Тернопільського міськрайонного центру

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер