images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські школярі побували в гостях у вогнеборців

У гості до тернопільських рятувальників завітали учні сьомого класу загальноосвітньої школи №14 ім. Б. Лепкого м. Тернополя в рамках проведення службою зайнятості.

Почалась професіографічна екскурсія, організована фахівцями Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, із відвідин пожежно-технічної виставки Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, де учні ознайомились з технікою та оснащенням пожежників, історичними фактами про створення і становлення цієї служби у нашому краї, про роботу сучасних підрозділів ДСНС.

«На початку експозиції стоїть копія Микулинецької фігури Святого Флоріана. Цей святий вважається покровителем вогнеборців та захисником від вогненної стихії», - почала свою розповідь Анастасія Бобер, завідувач виставки відділу агітаційно-пропагандистської роботи УДСНС України у Тернопільській області. Також вона продемонструвала за допомогою експонатів наслідки необережного поводження із вогнем.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За допомогою різноманітних експонатів, макетів та діаграм діти мали змогу поринути в історію створення пожежної охорони та познайомитися з сучасною пожежною автоматикою, технікою та устаткуванням.

Фахівець центру зайнятості ознайомила школярів із професіями, які задіяні у пожежно-рятувальній службі. Так, учні дізнались про особливості професій пожежника-рятувальника, верхолаза, диспетчера.

Продовжилась екскурсія демонстрацією автомобілів, які використовують вогнеборці при гасінні пожеж. «Драбина сучасної пожежної машини може досягнути підвіконня 10-го поверху житлового будинку», - повідомила Анастасія Бобер. Діти не лише оглянули, але і потримали у руках деяке спорядження.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Чи може дівчина бути пожежником?, Скільки років треба вчитись, щоб стати рятувальником?, На який найвищий поверх діставались пожежники?, Що потрібно вміти і яку мати підготовку, щоб рятувати людей з вогню?», - такі та інші питання цікавили школярів. Багато хто з них вирішив стати пожежником. І не важливо, що не всі оберуть цю важку, але таку потрібну професію, проте знання та враження, отримані під час екскурсії залишаться у пам’яті учнів надовго.

26 семикласників подякували за змістовний і цікавий захід.


Провідний фахівець з профорієнтації

відділу активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер