images/stories/logosait_new.jpg

 

У перинатальному центрі обслуговуватимуть жінок зі всієї області

25 березня у Тернополі відбулося урочисте відкриття реконструйованого перинатального центру «Мати і дитина». Це єдиний у Тернопільській області медичний заклад третього рівня. Над розробкою проекту почали працювали ще з часів Віктора Януковича, однак роботи було призупинено. Сьогодні у медичному центрі будуть обслуговувати людей не лише з міста, а зі всієї області.

Над розбудовою медичного центру працювали вже давно, але у звʼязку із проблемами фінансування роботи було припинено. За цей час багато зробленого було пошкоджено або знищеного, тому влада потребувала чималих коштів для відновлення задуманого. Загалом станом на 1.02.2016 р. на відбудову було витрачено 25810, 0 тисяч гривень.

це

 

Задля високоякісної медичної допомоги та комфорту хворих закупили 40 оновлених ліжок, 38 ліжечок для малят, 8 з яких - з підігрівом. Відновлено три поверхи I корпусу центру, підвальне приміщення, три ліфти, коридори тощо. Для відмінного обслуговування зроблені: приймальне відділення, операційні, харчоблок, санвузли та палати. Також у медичному закладі встановили досконалу вентиляційну систему, протипожежні та пластикові двері, систему оповіщення, якісну та нову сантехніку. Кожна палата розрахована на 1-2 породіллі.

Віце-премʼєр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, який був присутній на відкритті, розповів, що для відкриття центру доклали чимало зусиль. Місцева влада та Уряд прагнули відновити заклад, тому довго шукали фінанси. Це велика відповідальність, оскільки складно реалізовувати проекти таких масштабів. По статистиці кожного дня у таких закладах народжуються близько 15 дітей. Саме тому, реконструкція центру дає змогу кожній родині зберегти своє здоровʼя, бути під наглядом відмінних спеціалістів та якісного обладнання. Депутат подякував кожному, хто приєднався та допоміг реалізувати цей проект, особливу подяку висловив Степану Барні.

У свою чергу, голова облдержадміністрації додав, що роботи розпочали з вересня минулого року. Проект, на який тоді використали півтора мільйона євро, було майже зруйновано. Ці кошти виділили з місцевого бюджету. На сьогодні медичний заклад майже повністю укомплектовано, а обладнання повинні доставити пізніше. Проект дещо змінили, тому заклад вирішили облаштувати високоякісним обладнанням. Спільними зусиллями у центрі встановили 158 ліжкомісць та індивідуальні палати, щоб хворі отримували першокласну та оперативну допомогу.

24

Чиновники та медичні працівники надіються, що медичний заклад надасть невідкладну та якісну допомогу багатьом місцевим мешканцям та людям зі всієї області. Послуги надають вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер