images/stories/logosait_new.jpg

 

Безкоштовно вивчити англійську мову можна у літній школі Тернополя

Цього року вдруге відкриють благодійну літню школу в Тернополі. Такий проект організовували минулого року і він виявився досить успішним та результативним. Чимало охочих нещодавно приїхали попробувати свої сили та провести три тижні в середовищі науки та духовності. Навчання будуть проводити на Батьківщині Патріарха Йосифа у с. Заздрість Теребовлянського району.

Школу організовують спеціально для дітей-сиріт, переселенців і тих, чиї батьки воюють в зоні АТО. Також навчатися у цьому закладі можуть учні духовних семінарів Тернопільської та Київської областей.

Директор благодійної літньої школи Ірина Іванкович розповіла, що проект організовано за сприянням товариства «Свята Софія», яке знаходиться в США. Також участь в проекті взяла Тернопільська-Зборівська Митрополія, яка чимало допомогла для реалізації цього задуму.

kanikuly

Днями вже відбувся тест з англійської мови, який дасть змогу поділити учнів на групи за рівнем знань., яких у школі три: початковий, середній і вищий. Кожен з учнів буде навчатись в тій групі, яка відповідає його рівню. Кожна з них буде мати свій спеціалізований підручник, оскільки це дає змогу додатково вивчити, повторити та вдосконалити іноземну мову. Цьому сприяє детальне вивчення англійської з урахуванням граматики, письма, читання тощо. У навчальну програму також включені екскурсії та курси кулінарії.

Головною особливістю цього закладу є духовна атмосфера. Відповідно до режиму занять, а це ранішні та післяобідні, будуть проводити спільні молитви, літургію та Хресну дорогу англійською мовою. За основу навчання взято заповіт Йосифа Сліпого, який сповідував поєднання духовного та інтелектуального становлення.

У цьому році в школі буде навчатися двадцять двоє учнів. Чимало з них приїхали сюди вже вдруге. Кожен задоволений минулорічними результатами і має натхнення на майбутню працю. Однією з них виявилась Софія Муховська, яка приїхала з Донецька другий раз. Дівчина розповіла, що навчання її дуже сподобалось, тому що програма була цікава та продуктивна. Особливо запамʼяталися вчителі, які спілкувались лише англійською та були американцями. Це позитивно вплинуло на процес навчання.

Вчителі з Америки проводитимуть навчання і цього літа. Директор школи повідомила, що серед них буде дві жінки, які із задоволенням погодились прийняти участь в проекті. Одна з них має українське коріння і ця практика допоможе її вивчити колорит України. Інша буде давати майстер-класи з кулінарії, оскільки на своїй Батьківщині вона є професійним шеф-поваром.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер