images/stories/logosait_new.jpg

 

Значну допомогу на Тернопільщині надали переселенцям зі Сходу

Чимало людей приїхало протягом останніх двох років на Тернопільщину зі Сходу України у зв'язку з обставинами, які відбулися на їхній території. Кожен з них був змушений почати життя заново: дім, робота, гроші, освіта тощо.

Голова ГО «Об'єднання вимушено переселених осіб «Наше майбутнє» Юлія Білецька, яка сама переїхала з Криму розповіла, що всі, хто звертався за допомогою, її невідкладно отримали. На сьогодні переселенців близько півтора тисячі і ще багатьом з них необхідні певні кошти чи матеріали. Організація має на меті створення списку, в якому буде вказано кількість осіб та речей, яких вони потребують. Радник Міністра соціальної політики України з питань ВПО в Тернопільській області Ірина Жигунова повідомила, що значним досягненням є надання чималої гуманітарної допомоги,а головне – створення об'єднання, яке почало працювати нещодавно.

До 1 квітня 2016 року допомогу отримали вже 758 сімей. Значну кількість коштів було перераховано, а саме 2 мільйони 690 тисяч гривень. Також всі переселенці мають право на житлову субсидію на території області. Більшість людей на сьогодні живуть в обласному центрі. В основному допомога полягала в одязі, кухонному приладі, медикаментах, їжі тощо.

Начальник відділу організації заходів цивільного захисту обласного УДСНС Ігор Греса додав, що з 7 липня 2014 року розселення отримали 661 особи. 12 квітня 2016 року ця цифра значно збільшилась. Зокрема, ця 1560 сімей, кількість дітей становила 636 осіб, яким була надана кваліфікована допомога організації. Переселені зараз живуть у готелях, приватних секторах та закладах соціального захисту.

Допомогти цим людям погодились і журналісти. Голова Тернопільського прес-клубу Анджела Кардинал повідомила, що на сьогодні готують видати чималу кількість матеріалів, які дадуть змогу зорієнтувати людей, які потребують допомоги та звернути увагу інших до цієї проблеми. Також планують видати брошуру в якій буде інформація про деталі переміщення. У перспективі розглядають створення акції на передодні Великодня, яка об'єднає та згуртує людей, які змушені були покинути свої домівки. Тому, організатори просять не бути байдужим та активно допомагати тим, хто справді цього потребує.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер