images/stories/logosait_new.jpg

 

7 книжкових новинок «Мистецького фестивалю «Ї»

Вже зовсім скоро у Тернополі розпочнеться фестиваль «Ї». Триденна мистецька подія відбудеться у нашому місті вчетверте. І як обіцяють організтори, здивує шанувальників цікавими сюрпризами.

Нагадаємо, в рамках фестивалю, минулого року наше місто відвідали 130 відомих письменників, музикантів, художників, фотографів, небайдужих до розвитку сучасного українського мистецтва. Участь у фестивалі також взяли представники ближнього зарубіжжя. До нас завітали Андрій Хаданович (Білорусія), Віталь Рижков (Білорусія), Андрей Адамович (Білорусія), Анета Камінська (Польща).

Зовсім молодому фестивалю на третьому році свого існування вдалося вийти на міжнарожний рівень та завоювати статус одного з найбільших міжнародних мистецьких фестивалей України.

Цьогоріч організатори планують здивувати поціновувачів мистецтва неочікуваними перформансами та не менш відомими митцями.

До вашої уваги 7 книжкових новинок «Мистецького фестивалю «Ї» 2016.

Свої напрацювання на спільному творчому вечорі презентуватимуть  Іван Байдак та Роман Штігер. Зокрема, Іван Байдак розповість про свою нову книгу «Псевдонім», а Роман Штігер поділиться з шанувальниками частинкою себе у виданні «невірші.2.0».

bqO9-NCmZH8

Про іронію, правду життя, дрібку любові і щирість, щирість, щирість розповість Олексій Чупана презентації книги «Вишня і я».

13022395_839357372863158_525018040_n

Катерина Бабкіна розповідає, що у книзі«Щасливі голі люди» йдеться про травматичний досвід кількох поколінь українців, які пережили Радянський Союз та непрості часи становлення нової країни. Саме цю збірку оповідань авторка презентуватиме на цьогорічному фестивалі «Ї».

Щасливі голі люди

З презентацією книги «Оптимістичні подорожі довоєнною Україною» до нас завітає Надія Сеньовська. Її книга складається з одинадцяти самодостатніх подорожніх записок, загалом не пов’язаних між собою за змістом.

Незмінним гостем фестивалю є відомий український прозаїк, поет Іздрик. Цього разу Юрко презентуватиме зібрання прозових текстів «Номінація». Тут зібрані тексти від культових «Воццека», «Подвійного Леона», «Острова КРК» і до опублікованих у різних виданнях есеїв.

nominacia_0

Ну і як без сюрпризів? В рамках фестивалю Юрко Іздрик представить поціновувачам поезії ще одне, нове творіння, яке стане приємним сюрпризом для відвідувачів. Назву новинки організатори поки тримають в секреті.

Підготувала Оксана Божко

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер