images/stories/logosait_new.jpg

 

«Тернопільводоканал» оновлено

Цього тижня значного оновлення зазнало комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Обладнання вже потребувало змін і в результаті модернізації на обʼєкт завезли нові меблі та предмети для лабораторії.

Завідувач лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю питної води Лідія Шимків розповіла, що оновлення позитивно вплине на якість та швидкість виконаної роботи. Оскільки ця техніка дає змогу значно ефективніше визначити склад води та наявні в ній речовини. Серед таких предметів є атомно-абсорбаційний спектрометр, який визначає склад вони та допустимість її речовин. Інший прилад газовий хроматограф аналізує кількість пестицидів, нафто продукції тощо. Тому тепер мешканці міста можуть бути впевнені в безпечності питної води.

Директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма повідомив, що ці зміни стали можливими завдяки Світовому банку. Підготовка до цього процесу була значна – півтора роки, протягом яких проводили тендери на цю техніку. Чималим досягненням цього оновлення є придбання екскаваторної техніки середньої потужності, за допомогою якої можна працювати у важкодоступних місцях.

В майбутньому планують укласти ще не один такий контракт зі Світовим банком, який покращить умови праці та продукції. Зокрема, облаштувати станцію знезалізнення води, покращені каналізаційні очисні споруди та багато інших проектів, про які буде відомо пізніше.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер