images/stories/logosait_new.jpg

 

Психологічній службі освіти – 25 років

23 квітня в Україні відзначається День психолога. Цьогорічне свято особливе ще й тим, що психологічна служба освіти святкує своє 25-річчя.

З нагоди відзначення цієї знаменної дати 20 квітня 2016 року в Українській гімназії ім. І. Франка відбулася святкова конференція працівників психологічної служби.

Психологів та соціальних педагогів вітали начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради О.П. Похиляк, голова міської профспілки працівників освіти В.М. Кухар. Кращих з фахівців психологічної служби нагороджено грамотами управління освіти і науки та сертифікатами від салону краси «Beauty сlub». Отримали нагороди також психологи, які розбудовували психологічну службу освіти від початку її створення та до сьогодні зберігають вірність професії та своїй школі.

Керівництвом відзначено, що нині освіта міста має потужну психологічну службу, в якій працює 55 психологів та 24 соціальних педагоги. Всього ж від початку функціонування психологічної служби у ній працювало більше 200 спеціалістів. Загальний стаж роботи фахівців — 612 років.

Лише у 2015-2016 н. р. фахівці психологічної служби вибороли 6 (шість) призових місць у конкурсі «Парадигма освітніх інновацій», матеріали з досвіду роботи психологів та соціальних педагогів ТЗОШ № 19 та ТЗОШ № 4 отримали золоту і срібну медалі конкурсу тематичних номінацій VІІ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» у м. Київ, здобуто І місце у конкурсі «Моє покликання - методист», організованому столичним Університетом менеджменту освіти. Разом практичні психологи та соціальні педагоги підготували більше 100 публікацій у фахових виданнях та виступів у ЗМІ.

Найяскравіша дитяча перемога вихованців шкільних психологів − ІІІ місце на 4 етапі Всеукраїнської олімпіади з педагогіки та психології у випускниці Тернопільської Української гімназії Анастасії Репіховської, яка також уже обрала собі професію психолога.

Серед почесних гостей – і викладачі інституту педагогіки та психології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, які починали свою професійну діяльність у навчальних закладах міста як практичні психологи: кандидати психологічних наук Шевченко О. М., Тіунова О. В. й Свідерська Г. М.

Психологів міста привітали безпосередні партнери − доцент кафедри практичної психології педуніверситету, кандидат психологічних наук Чорна І.М., завідувач центру практичної психології та соціальної роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Коротюк З.М., методист центру Демидась С.Р.

В організації святкування активну допомогу надали фабрика емоцій ОГОГО, творча майстерня АРТ-КОЛЕСО.

 

 

Методист психологічної служби

Несмашна Галина Євгенівна,

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер