images/stories/logosait_new.jpg

 

“Зелений” коридор для громадян: особливості ввезення та вивезення готівки

За умови усного декларування фізична особа незалежно від віку має право ввозити в Україну та вивозити з України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу. Водночас фізична особа-резидент незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

Фізична особа-нерезидент незалежно від віку має право ввозити та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, якщо сума готівки, що вивозиться, не перевищує суми готівки, письмово задекларованої цією особою митному органу при ввезенні в Україну. Вивезення готівки у такому випадку здійснюється за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Порядок та особливості переміщення валюти визначено Інструкцією про порядок переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженою постановою правління Національного банку України від 27.05.2008 р. №148.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер