images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільське озеро готують до очищення

На набережній Тернопільського озера розпочнеться підготовка до реалізації комплексної Програми розвитку тернопільського озера, що розрахована на два роки (2016-2017). Як раніше зазначалося, Програма включає три складових: екологічне очищення водойми, розвиток інфраструктури навколо озера і розвиток водних видів спорту. Над проблемою очистки Ставу активно працюють науковці ТНПУ ім. Гнатюка. Рятувати від фатальних наслідків забруднення перлину міста допоможуть фахівці із польського міста Ольштин, що у цій справі мають практичний досвід, адже території самого Ольштина розташовано понад десяток озер, якими займається місцевий університет.

– Для того, аби розпочати перший етап очищення Ставу, ми робимо очистку прибережної смуги, – повідомляє Леонід Бицюра - заступник голови міста. – По екологічній складовій це питання опрацювали з нашими експертами з педагогічного університету та з науковцями з польського міста Ольштин, які мають великий досвід в очищенні подібних озер.

Сподіваємо, що досвід сусідів разом зі старанням тернопільських науковців дозволять зберегти красу Тернопільського Ставу і його чисте плесо ще довго милуватиме око містянам і туристам.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер