images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині школярам не хватає підручників

Це питання не покидає вже протягом місяця домівки сімей, у яких є учні ЗОШ. Особливо гостро це питання стоїть для школярів четвертого, сьомого і восьмого класів. Місцеві органи обіцяють виправити це непорозуміння впродовж місяця. На сьогодні для того, щоб не порушувати навчальний процес у школах використовують електронні підручники.

Учителька однієї із ЗОШ Уляна Мудрик розповіла, що недостача книг виникла через зміну програми. Проте кожного дня до школи постачають певну кількість підручників і ця проблема з часом повинна зникнути. Оскільки тепер діти часто у своєму житті використовують мобільні пристрої та інтернет, навчаються поки за допомогою цих засобів. Вважають, що навпаки, використання електронних ресурсів дає дітям змогу познайомитися з альтернативним способом навчання. Для поглибленого засвоєння матеріалу в школах використовують додаткову літературу, схеми тощо.

В управлінні науки та освіти обласної адміністрації обіцяють, що це питання скоро буде вирішене. В наявності є підручники з кожного предмету, проте Міністерство дало змогу вибрати авторів посібників, за якими вчителів викладатимуть матеріал. Але і з цим виникають певні суперечки, тому що книжок потрібного автора не завжди достатня кількість. У свою чергу і видавництва затримують цей процес, оскільки не завжди вчасно постачають замовлення.

Педагоги скаржаться, що така ж ситуація була і минулого року, і до тепер це питання залишається актуальним.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер