images/stories/logosait_new.jpg

 

Скоро тернополяни зможуть гуляти підземеллями катедри

Доцільність такої ідеї обдумували протягом довгого часу. На разі у храмі розповіли, що туристичні маршрути будуть відкриті найближчим часом. Зараз екскурсоводи та історики обдумують над маршрутом та готують музейні експозиції.

Отець Орест Павлінський розповів, що на сьогодні рішення про відкриття підземелля вже затверджено. Оскільки підвали відкритті, то є змога показати це місцевим жителям та туристам. Тому зараз детально працюють над облаштуванням та безпечним перебуванням людей у цьому приміщенні.

Поки що у храмі не можуть чітко визначити обсяг експонатів, оскільки ще до кінця не продумано, який вигляд підземелля повинні мати в результаті. Звісно, в катедрі пропонують втілити історію церкви, але до цього, ще є пропозиція висвітлити і історію Тернополя.

Окрім підземелля планують реставрувати вверх храму та оглядовий майданчик. Церкву вкриють міддю та відновлять давню форму веж. Для того, що виконати ці роботи необхідно затвердити кошторис на майбутні роботи. Тому якщо за зимовий період документи будуть оформленні, то вже з весни розпочнуть реставрацію.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер