images/stories/logosait_new.jpg

 

Державна програма часткової компенсації утеплення помешкань знову діє

6 жовтня згідно рішення уряду продовжено дію Урядової програми з енергоефективності, згідно якої держава частково відшкодовує українцям витрати на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання.

У липні  2016 року Урядом було прийнято рішення про спрямування додаткових 100 мільйонів гривень на допомогу українцям в утепленні житла. Нещодавно державні банки відновили видачу фізичним особам так званих «теплих» кредитів. У тому числі і тернополяни, котрі візьмуть участь у програмі кредитування, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо, отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів. Слід зазначити, що ця сума не повинна перевищувати 12 тисяч гривень. Компенсація також доступна і тим особам, котрі здійснюють оплату житлово-комунальних послуг згідно субсидій.

ОСББ та ЖБК відшкодовуватимуть 40% від витрат на утеплення будівлі, як і було раніше. Якщо до складу ОСББ входять сім’ї, що отримують субсидії, то сума відшкодування коливатиметься від 40 до 70%.

В правлінні ЖКГ Тернопільської ОДА стверджують, що затримок у  відшкодовуванні коштів немає. «Теплі» кредити зараз користуються популярністю серед мешканців тернопільського краю.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер