images/stories/logosait_new.jpg

 

Школярів навчатимуть основам сімейних цінностей

Мiнicтepcтво ocвiти i нayки Укpaїни планує ввести у навчальний процес новий предмет про формування сімейних цінностей. У переліку рекомендованої літератури посібник «Сімейні цінності для учнів 8-9 класів», зміст якого знайшов резонанс в українському суспільстві.

Навчати дітей, як правильно створювати сім’ю планують почати уже з наступного року. Виклaдaти предмет зможе будь-який пeдaгoг, не залежно від cпeцiaлiзaцiї. Програма курсу для старших класів розрахована відповідно на 9, 17, 35 і 70 навчальних годин. Ідея нововведення полягає у тому, щоб донести до школярів правильну картину того, якою має бути родина, як підготуватися до сімейного, як краще розуміти іншу людину, що буде поруч впродовж багатьох років.

Втім, поява у мережі Інтернет підручника з нової дисципліни викликала гостру критику і звинувачення у сексизмі та пропаганді нерівності. Інтернет-видання публікують уривки із книги, зміст яких дискримінує жінок. Так, роль останньої зводитися до того, щоб подобатися чоловікові, бути його опорою і беззаперечно коритися його волі. Автори підручника наголошують, що в дівчаток потрібно виховувати почуття жіночності, а у хлопчиків – бажання бути справжнім чоловіком.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доручила фахівцям перевірити навчальну програму курсу «Сімейні цінності» на предмет науковості та недискримінації.

Підготувла Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер