images/stories/logosait_new.jpg

 

У 2017 році заробітня платня зросте вдвічі

З першого дня прийдешнього 2017 року мінімальні зарплати українців можуть зрости вдвічі. Вперше за роки незалежності мінімальна заробітня плата дорівнюватиме прожитковому мінімуму працездатних громадян.

Уряд України ініціює підвищення мінімальної зарплатні з 1600 до 3200 грн. Такими діями мають на меті вивести з тіні «зарплату у конвертах». Підвищення мінімальної заробітної плати стосується всіх без виключення працюючих в Україні громадян. Для платників податку 1 і 2 груп це означає збільшення податку, адже розмір ставки єдиного податку прив’язаний до мінімальної зарплати. Таким чином, державна казна отримає нові грошові надходження.

Прес-служба уряду повідомляє, що зростання мінімальної заробітної плати не вплине на розмір субсидії, призначеної в опалювальному сезоні 2016-2017 років.

«Підвищення мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. грн є лише першим кроком», - говорить голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, повідомляє прес-служба ДФС. Наступного року мінімальна зарплата має зрости спочатку до 5 тис. грн, а потім – до 7,5 тис. грн. Чи вдасться урядовцям при цьому забезпечити стабільність економіки та добробут громадян, дізнаємося у разі схвалення урядової ініціативи Верховною Радою.

Підготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер