images/stories/logosait_new.jpg

 

Скоро у багатоповерхівках Тернополя встановлять лічильники тепла

Цього року міські чиновники вирішили обʼєднати спільними лічильниками тепла багатоповерхівки Тернополя. Для покупки та встановлення техніки виділили около 4 млн. гривень з міського бюджету.

Міський голова Сергій Надал розповів, що головною метою таких робіт є єдина система лічильників для всіх будинків. За кошти, які вже виділено, лічильники будуть встановленні лише в деяких будинках, які не фінансують програми зі Світового банку та ЄБРР. Зараз триває процес оформлення всієї документації та проектні роботи і вже з початку листопада розпочнуть ремонт.

Завдяки такій системі жителі багатоповерхівок оплачуватимуть лише за фактично спожите тепло, а фінансові затрати на ремонтні роботи відтепер нестиме «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Після того, як завершаться роботи, за теплопостачання платитимуть і ті жителі, які використовують індивідуальне опалення. На відмінну від інших мешканців будинку вони оплачуватимуть за тепло в підʼїзді, підвалах та на горищі.

Роботи займуть чимало часу. Завершення проекту передбачається на кінець наступного року, тому що обсяг чималий. Протягом опалювального сезону міський голова планує завершити ремонт у тих будинках, лічильники для яких були придбані за кошти з міського бюджету.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер