images/stories/logosait_new.jpg

 

Про отримання безкоштовних лікарських засобів, а також право на землю спілкувалися із учасниками АТО

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — БВПД) Юрій Франків та Олена Шумило провели зустріч із учасниками АТО у Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні.

Останні просили роз'яснити їм порядок отримання у власність земельної ділянки. Зокрема, чи можуть учасники АТО звернутися із заявою на виділення землі до будь-якого органу місцевого самоврядування, чи лише до органу реєстрації місця проживання.

Працівники Тернопільського місцевого центру пояснили, що, відповідно до Конституції України та Земельного кодексу України, громадяни можуть звертатись із заявою про виділення земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва до будь-якого органу місцевого самоврядування, без прив'язки до зареєстрованого місця проживання.

Учасників АТО цікавило питання про безкоштовні лікарські засоби. Співробітники місцевого центру з надання БВПД проінформували, що, відповідно до чинного законодавства України, воїни АТО мають право на безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів (ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”). Зважаючи на те, що жодним нормативно-правовим актом не закріплено обмежень для отримання ліків (щодо суми, періодичності тощо) на одну особу, то така особа має право на отримання тієї кількості ліків та з тією частотою, якої вона потребує, але за умови наявності рецепта лікаря.

Юрій Франків та Олена Шумило повідомили присутнім, що при порушенні своїх прав та інтересів вони можуть звернутися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД (м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7) із відповідним зверненням та отримати кваліфіковану юридичну допомогу, або зателефонувавши за номером телефону: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63. Усього в області працює три місцеві центри з надання БВПД: Тернопільський місцевий центр, Кременецький місцевий центр, Чортківський місцевий центр та чотирнадцять бюро правової допомоги. Останні є структурними підрозділами місцевих центрів з надання БВПД.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер