images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відкриють диспетчерський центр швидкої допомоги

Диспетчерські центри надання екстреної медичної допомоги не новина для нашої країни. Сьогодні вони вже функціонують у кількох областях. Незабаром такий центр з’явиться і в Тернополі. Передбачається, що він стане єдиною структурою краю, куди надходитимуть виклики жителів області. На виклик виришутиме та машина, яка знаходиться найближче до пункту призначення. Структурі будуть підвладні всі медичні бригади Тернопілля.

З метою підвищення ефективності роботи «швидких» області до кінця 2016 року у Тернополі має розпочати роботу єдиний диспетчерський центр. Cтворення такого центру дозволить максимально зменшити час, який карета швидкої допомоги проводитиме у дорозі до громадянина, якому потрібна медична допомога. На медичних машинах будуть встановлені GPS- навігаторами, а на шляху до пацієнта світлофори перемикатимуться на зелене світло. Тернополяни зможуть бачити, де саме знаходиться викликана «швидка» на інтерактивній карті місцевості.

Також завдяки новому диспечерському центру вдасться ефективно використовувати наявний автопарк і знизити експлуатаційні витрати комунальних підприємств. Карети планують обладнати системою передачі даних у медичні заклади. Таким чином уже в дорозі до медичного закладу можна буде робити обстеження хворого, а дані оперативно надсилати до лікарні.

У 2016 році на спорядження центру з державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету виділено 7624,618 тис грн. Планово центр розпочне свою роботу вже цього року у грудні за адресою вул. Рєпіна, 11.

 

Підготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер