images/stories/logosait_new.jpg

 

На замітку пасажирам маршрутних таксі (маршруток) та інших видів громадського транспорту у місті Тернополі

  • Оскільки проблема спілкування водіїв транспорту громадського користування із своїми знайомими, а також паління і відтворювання музики (особливо російської 'тюремної') в салоні транспорту є розповсюдженою, Софія Пасічник, фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області: http://ternopil.legalaid.gov.ua/ua/, консультує якою нормативною базою регулюються зазначені правопорушення і наголошує, що за всі протиправні діяння настає передбачена законом відповідальність:

  • 2368534-e1431529757235

  • 1) Пункт 21.2 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306:

    - Водіям маршрутних транспортних засобів забороняється під час перевезення пасажирів розмовляти з ними, їсти, пити, палити, а також перевозити пасажирів і вантаж у кабіні, якщо вона відокремлена від салону.
     

    2) Згідно із пп. 3 п. 149 та пп. 11 п. 154 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 18 лютого 1997 р. N 176:

    Водію автобуса забороняється:

    – розмовляти з пасажирами, їсти, пити, курити під час руху автобуса.

    Водію таксі забороняється:

    – їсти, пити та курити під час руху (на противагу водіям автобусів, цим розмовляти з пасажирами, звісно, – не зась).
     

    3) Пункт 2.2.23 Договору перевезення пасажирів:

    – Перевізник забороняє водіям під час руху їсти, пити, палити, розмовляти з пасажирами та по телефону, транслювати музику, за що несе персональну відповідальність.
     

    4) Пункт 2 рішення виконкому Тернопільської міськради "Про припинення публічного виконання аудіовізуальних творів за участю діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України" від 18.05.16 р. (назва, щоправда, не зовсім вдала, бо є вужчою по змісту відносно всього рішення, охоплює лише його частину):

    – Зобов’язати всі комунальні, приватні та колективні підприємства, які здійснюють перевезення громадян України в межах Тернополя, припинити публічне виконання аудіовізуальних творів російських виконавців музичного жанру «шансон» та іншої кримінальної лірики.
     

    ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

    Відповідно до п. 11 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту організатори регулярних перевезень, замовники послуг, автомобільні перевізники, автомобільні самозайняті перевізники, персонал автомобільного транспорту, автостанції та пасажири несуть відповідальність за невиконання цих Правил згідно із законом.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер