images/stories/logosait_new.jpg

 

Перший альбом гурту Tik Tu чекає на слухача

28 листопада новий, але багатьма уже улюблений гурт Tik Tu оприлюднить на просторах Інтернету своє перше музичне дітище. 2 грудня музиканти представлять дебютний альбом київській публіці. У шанувальників також буде можливість придбати аудіо-диск у музичних крамницях. Детальніше про музичну формацію дізнавалися в учасниці тріо Наталі Багрій.

afisha-tik-tu

Наталю, скільки всього композицій у вашому доробку?

На сьогодні близько 20 композицій — це цікава різнопланова клубна чи фестивальна програма на півтори години.

Що стало мотивом створення гурту? Хто став вашим натхненником?

На нашу думку, Tik Tu став повноцінним гуртом (таким, яким він зараз є, у складі тріо) досить спонтанно. Ми і раніш грали у різних інших цікавих проектах. Потім у Наталі та Роми виникло кілька спільних студійних композицій, які захотілося грати наживо. Згодом прийшло розуміння, що необхідний драммер, аби все було непрісним, живим та розвивалося і рухалося у часі. З того моменту до нашого складу долучився Лесик Драчук і ми вперше зіграли спільну програму на фестивалі «Республіка 2015» у Кам’янець-Подільському.

Ваш слухач, хто він?

Та будь-хто. Зараз нікого у власному виборі не стримаєш, але ми знаємо точно, що наша аудиторія формується і досі та будемо раді, якщо цей процес не буде спинятися)

У вашому тріо в процесі творчих пошуків панує одноголосся чи композиції народжуються в суперечках та компромісах?

Компроміс на компромісі, ми би так сказали. Зібралися дорослі дядьки і тьотка, і всі мають різний музичний смак. Як гарно, що нас у складі троє, - завжди вирішує більшість.

Особливість вашого стилю відчутно не лише в музиці, а й у візуальних образах (сценічних костюмах, декораціях, відеороботах). Хто над цим працює і чому це важливо?

У нас немає стиліста, візажиста та художника-перукаря. Швидше ми станемо шукати хорошого віджея, аніж цих всіх персоонажів. У погоні за образами можна втратити не тільки себе, а й основну музичну ідею. Тоді постає питання: з чого все починалося? У нас є кілька спецічних костюмів, що об’єднують нас на сцені, але, повірте, ми не настільки сильно вгрузли у пошуках чогось екстра неординарного.

Нещодавно ви? цитую: «Зіграли на псітрансовому весіллі, дали сольник в Роттердамі». Поділіться враженнями від публіки. Як сприйняли вашу музику європейці?

Ми були готові до всього. Але, направду, все склалося набагато краще, ніж очікувалося. Весілля було дуже цікавим і пречудовим, адже все відбувалося за сценарієм «Аліси в країні див». Гості мали можливість самовиразитися в образі певного казкового героя. Все відбувалося за незвичним як для нас традиційним сценарієм весілля і ми були чудесним сюрпризом для гостей із різних кутків світу, не тільки нідерландців. А у Роттердамі на наш концерт прийшло неочікувано багато людей і ми отримали на виході багато позитивних вібрацій. Чимало людей прийшло на концерт у вишиванках, аби підтримати наше етнічне походження. Загалом, ми дуже задоволені і, швидше за все, на цьому не закінчяться наші концерти у Нідерландах.

Знаючи вашу любов до експериментів зі звучанням не можу не спитати, - чого очікувати від вашого дебютного альбому?

Альбом багатий на образність. Кожен трек — окрема історія, також ви там зустрінете багатоголосся та безліч струнних інструментів, що повноцінно співіснують із живим драмом, електронним бітом та любов’ю до синтезаторів. До запису був залучений також львів’янин Олександр Марусяк, котрий музикує у складі досить цікавого львівського колективу «Гич Оркестр». Ми цілком задоволені альбомом, оскільки наповнили його стилістично різноплановою музикою, що прийдеться до смаку різній аудиторії.

Що таке Shuma (прим. назва альбому)?

Шума — вигадане, не існуюче слово, що для нас має зміст першого шуму, спакованого в повноцінний альбом.

Які композиції увійдуть до плей-листа?

До альбому ввійде 10 композицій, деякі із них уже на слуху: «Маленькі малюсіки», «Твоє Моє» та «Колихана». Направду, матеріалу у нас достатньо багато, але у нас відбувся дуже прискіпливий та критичний відбір, який повинен був вписатися у цифру 10. Для першого альбому цього достатньо. Не багато і не замало.

Також ми не відмовилися від створення аудіо-диску та вирішили потішити поціновувачів можливістю купити собі в колекцію якісний альбом. Колаж на обкладинку диску робила дуже талановита дівчина Grycia Rd, роботи якої нас полонили в соцмережах. Вона моментально відгукнулася на нашу пропозицію і зробила дуже красиве та цікаве оформлення, за що ми страшенно вдячні та задоволені, як слоники, котики і коники.


Спілкувалася Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер