images/stories/logosait_new.jpg

 

5 мільйонів гривень з міського бюджету буде виділено на перспективні проекти

Два тижні було відведено для місцевих жителів для того, щоб визначити, на які потреби Тернополя потрібно виділити значну суму коштів. Нещодавно цей проект під назвою «Громадський бюджет» завершився. До вирішення цього питання долучилося близько 5, 5 тисяч тернополян, що становило один з найгірших показників серед інших міст. На думку місцевих жителів першочергово кошти потрібно виділити на створення «Молодіжного центру», «Центру науки», закладу для розвитку дітей з особливостями розвитку та соціального мультиспортивного залу.

Ініціатор проекту «Соціальний мультиспортивний зал» Михайло Онишків розповів, що головна задумка полягає у тому, щоб люди могли займатися не лише традиційним видом спорту, а й інноваціним, наприклад, слек-лайн тощо. Приміщення, для того, щоб розвиток спорту проходив в усіх галузях поки немає.

На меті «Громадського бюджету» також є забезпечення малих проектів. До них відносять облаштування дитячих майданчиків, вуличних тренажерів, мистецький фестиваль «Ї» тощо.

Міський голова Сергій Надал додав, що на малі проекти буде виділено близько 1 мільйона гривень, а на великі до 4 мільйонів гривень. Надану кількість коштів вираховують за допомогою одного відсотка, який надходить від суми надходжень міського бюджету. Тому враховуючи запланований бюджет на 2017 рік сума повинна бути значною. У звʼязку з цим буде змога обрати ще кілька проектів для фінансування. Реалізовувати задумане почнуть з наступного року.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер