images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські абітурієнти дізналися про умови майбутнього вступу

Цьогоріч майбутні студенти матимуть змогу подати 9 заяв на 4 напрямки. Тому перед тим, як реєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання потрібно вивчити детально умови вступу у вищий навчальний заклад.

Заступник директора Тернопільського комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк розповів, що вступну кампанію цього року значно змінили. Кількість абітурієнтів цього року обіцяє бути більшою, оскільки нововведенням буде те, що минулорічні результати будуть дійсні і для вступу 2017 року. Хоча, чимало суперечок зараз зосереджено навколо цієї теми, оскільки вважають, що не можна порівнювати результати різних років. Завдання кожного року має свою певну особливість, яка не дає підстав ототожнювати результати.

Також вищі навчальні заклади самі формуватимуть вимоги до вступників. Обовʼязковим у кожному університеті буде сертифікат ЗНО з трьох предметів. Перший - українська мова та література, другий - математика або історія України (може бути біологія в залежності від університету). Тому перед реєстрацією потрібно врахувати всі умови цьогорічного вступу.

Основний перелік вимог до абітурієнтів вищі навчальні заклади повинні сформувати до кінця грудня.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер