images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільський аеропорт набуде скоро нового рівня

Про те, що аеропорт у Тернополі невдовзі зможуть сертифікувати, повідомив заступник голови Василь Деревляний. Чиновник розповів, що цю ідею давно обговорювали і, нарешті, це питання постало на рівні Києва. Мінтранс вже кілька разів розглядали цю пропозицію і прийняв певні рішення.

Для аеропорту цей сертифікат потрібен для того, щоб він відновив свою діяльність. З Тернополя матимуть змогу вилітати літаки тільки у цьому випадку. Заступник голови додав, що цей документ повинен бути ухвалений протягом двох тижнів. Тим більше, що цей обʼєкт є одним з тих, які включені до державної програми розвитку малих аеропортів. У звʼязку з цим передбачено фінансову допомогу, але в області таких коштів немає. Міністерство економічного розвитку та торгівлі надіслало лист, у якому було вказано, що мали перерахувати 50 мільйонів гривень у 2016 році, проте часу вже осталось обмаль. Є надія на те, що їх нарахують у 2017 році.

Для того, щоб аеропорт функціював за призначенням потрібно вирішити проблему не тільки фінансову, а й формальну. Оскільки чимало проблем є з оформленням документації через землі та обʼєкти на території аеропорту.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер