images/stories/logosait_new.jpg

 

У 2017 році медична та освітня субвенції для Тернопільщини збільшаться приблизно на 30%

За рахунок освітньої субвенції цьогоріч в області  фінансуватимуться заклади профтехосвіти, тоді як у 2016 році вони були на цілковитому утриманні місцевих бюджетів.  Про це інформує директор департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Скибиляк.
Загалом освітня субвенція для Тернопільщини у 2017 році збільшиться на 398,4 млн грн (на 30 %) і становитиме 1 млрд 726, 9 млн грн. Медична субвенція зросте на 295, 4 млн грн (на 25,7 %) й становитиме 1 млрд 446,3 млн грн.
«Варто зазначити, за рахунок медичної субвенції не оплачуватимуться енергоносії медичних закладів, а за рахунок освітньої субвенції здійснюватиметься лише виплата заробітної плати педагогічних працівників.
Для забезпечення енергоносіїв закладів охорони здоров’я та освіти в держбюджеті передбачена додаткова дотація —  502,1 млн грн», — розповідає Степан Скибиляк.
За його словами, загальний обсяг доходів та видатків місцевих бюджетів області на 2017 рік становитиме 10,5 млрд грн, що на 3 млрд грн більше ніж торік. Власні доходи місцевих бюджетів очікуються 2,4 млрд грн (на 843 млн грн більше, ніж у 2016 році). Базової дотації область отримає 407,3 млн грн (на 91,9 млн грн більше ніж торік).
Як і в минулому році, передбачена субвенція на придбання матеріалів для інгаляційної анестезії та медикаментів для швидкої медичної допомоги.
«Варто зазначити, цьогоріч Тернопільщина отримає нові види трансфертів: субвенцію на придбання ангіографічного обладнання в сумі 4,1 млн грн та субвенцію на відшкодування лікарських засобів — 13,7 млн грн», — зазначає Степан Скибиляк.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер