images/stories/logosait_new.jpg

 

Ноутбуки – для реалізації пілотного проекту «Електронний підручник» у Заліщицькій гімназії

Перших 30 ноутбуків-планшетів для учнів та комп’ютер для вчителя передали 21 грудня Заліщицькій державній гімназії, яка бере участь у всеукраїнському експерименті «Електронний підручник для загальної середньої освіти» (E-book for secondary education (EBSE).

 

Гімназія єдина в нашій області, хто пілотує даний проект. А загалом в Україні – таких 50 шкіл. Проект розрахований на три роки. Наразі по електронних підручниках вивчатимуть природознавство та історію. Щороку предмети додаватимуться.

 

«Використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема електронних підручників зробить освітній процес гнучким і дозволить вчителю застосовувати інноваційні форми, технології навчання та підходи Нової української школи», – переконані у Міністерстві освіти й науки України.

 

Передав комп’ютери для навчання директору гімназії Олександрі Войчишин голова ТОДА Степан Барна.

 

Довідково,

Гімназія – єдиний переможець з України у Міжнародній програмі корпорації Microsoft «Партнерство в навчанні»: гімназія отримала статус «Школа інноваційного розвитку» («PathfinderSchoolProgram») (2013), стала «Школою-наставником» («MentorSchool») (2014) за успішне впровадження ІКТ в освітній процес.

 

У 2016, 2017, 2018 рр. гімназія – MicrosoftShowcaseSchool – показова школа Майкрософт. Цей статус надається закладам освіти за успішне впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес, за активну участь у міжнародних проектах, за інноваційне викладання.

 

Цього року Майкрософт відзначила 400 закладів освіти, які є найінноваційнішими, серед них тільки 4 заклади з України, у т.ч. Заліщицька державна гімназія.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер