images/stories/logosait_new.jpg

 

Легальна зарплата наповнює місцеві бюджети

Виплата заробітної плати у розмірі вище мінімальної, ліквідація зарплатної заборгованості, дотримання законодавства про оплату праці – та ніша діяльності, де фіскальна служба діє спільно з органами місцевого самоврядування. Адже завдяки такому тандему суб’єкти господарювання працюють у правовому полі, дотримуючись трудового законодавства, а місцеві бюджети отримують додаткові надходження від податку на доходи фізичних осіб.

Так, впродовж 2018 року  працівники територіальних органів Головного управління ДФС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 35 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи 34 суб’єкти господарювання виплатили заборговану зарплату на суму 6 млн 72 тис. гривень. Вони також сплатили 10,6 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та  100,3 тис. грн єдиного соціального внеску.

Крім того, фахівці фіскальної служби проводили індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками 164 підприємств. Результатом таких вжитих заходів є те, що 163 юрособи  погасили 7 млн 739,1 тис. грн заборгованої заробітної плати, 2 млн 535 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 4 млн 751,5 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Працівники територіальних органів ДФС в області спільно з органами місцевої влади проводять контроль за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Впродовж 2018 року на засіданнях комісій заслухали керівників 306 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче розмірах. За наслідками проведеної роботи 289  підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 1 млн 181,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн 392,5 тис. грн єдиного внеску.

Також проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань із 633 суб’єктами господарювання області. Опісля цього 604 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 9 млн 24,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 10 млн 801,8 тис. грн. єдиного внеску.

Варто мати на увазі, що відомості про представників підприємництва, які виплачували заробітну плату працівникам нижче мінімальної, надано Управлінню держпраці у Тернопільській області, Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, Головному  управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області та головам об’єднаних територіальних громад, сільських селищних та міських рад.



Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер