images/stories/logosait_new.jpg

 

Менше місяця залишилося у громадян, щоб розмитнити автомобілі за пільговою ставкою

З 25 листопада 2018 набрали чинності Закони України № 2611-VIII та 2612-VIII, що запровадили порядок митного оформлення автомобілів, встановили нові ставки акцизного податку, а також посилили відповідальність за недотримання вимог законодавства під час використання автомобілів на іноземній реєстрації.

З початку дії законів Тернопільською митницею ДФС оформлено 3051 транспортний засіб. З них 1675 авто, ввезених на митну територію України в період з 1 січня 2015 до 25 листопада 2018, так званих «євроблях». Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

З 1 січня 2019 року  легалізовано 1903 транспортних засоби, «євроблях» - 1254.

У середньому за день працівники митниці оформляють 100 автомобілів.

У Тернопільській митниці ДФС звертають увагу, що період здійснення митного оформлення легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5 при оподаткуванні акцизним податком минає 22 лютого 2019 року.

Для громадян, котрі планують легалізувати свій автомобіль, у зоні діяльності митниці функціонує два місця, де здійснюють оформлення транспортних засобів. Тож варто звернутися у відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль – центральний», який знаходиться за адресою вул. Текстильна, 28а, м. Тернопіль або ж відділ митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль – центральний» -                    вул. Текстильна, 38, м. Тернопіль.

При виникненні запитань щодо особливостей ввезення та розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації телефонуйте на номер «гарячої лінії» (0352) 43-03-21, яка діє у  Тернопільській митниці ДФС.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер