images/stories/logosait_new.jpg

 

Киянин розробив 56 піратських сайтів

Киянин розробив 56 піратських сайтів
Фото: cyberpolice.gov.ua
Кіберполіція затримала творця піратських сайтів

Чоловік отримував гроші за рекламу на створених ним сайтах з піратськими фільмами. Тепер йому загрожує шість років ув'язнення.

У Києві правоохоронці затримали 35-річного чоловіка, який створив і підтримував 56 інтернет-сайтів з піратським контентом, повідомляє прес-служба кіберполіції.
Всі піратські ресурси зловмисника були заблоковані. Серед них - kinogo2019.com, kinobudka.net, onlineseriali.net та lostkino.net.
Також було встановлено місце розташування сервера, з якого йшла трансляція контенту. Правоохоронці провели обшуки та вилучили ноутбуки, жорсткі диски, телефони та банківські картки, на які надходили гроші, отримані від розміщення реклами на сайтах. Також вилучено три системні блоки, на яких "пірат" розгорнув 210 віртуальних машин. Техніка пішла на експертизу.
Зловмиснику загрожує шість років тюремного ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Кримінальне провадження - за ч. 3 ст. 176 КК України (Порушення авторського права і суміжних прав).
У січні кіберполіція також закрила сім онлайн-кінотеатрів. Поліцейські встановили 34-річного жителя Сумщини, який адміністрував низку піратських веб-ресурсів.
Раніше в Україні затримали організаторів незаконної телетрансляції 700 каналів. До складу злочинної групи входило троє осіб.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер