images/stories/logosait_new.jpg

 

До уваги тернополян! Удосконалено порядок надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

Нещодавно Уряд вніс зміни до Постанови КМУ від 16.12.2020 № 1283 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», чим удосконалив порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до змін, відтепер житлова субсидія призначається, якщо загальна площа квартири в багатоквартирному будинку не перевищує 130 кв. м., а в індивідуальному будинку загальна площа не перевищує 230 кв.м. (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування).

Раніше субсидія призначалась, якщо опалювана площа не перевищувала 120 кв.м. для квартир у багатоквартирному будинку і 200 кв.м. для індивідуальних будинків.

Субсидія призначається у випадках, коли у будь-кого із складу домогосподарства, або члена сім’ї особи із складу домогосподарства не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по причині заборгованості роботодавця, а також особам, які відповідно до законодавства, звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (фізичні особи-підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли пенсійного віку та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу).

Субсидія призначається також, коли особи із складу домогосподарства або члени сім’ї домогосподарства легалізовано працюють за кордоном і підтвердили це документально шляхом надання легалізованих в Україні документів набуття страхового стажу в цих країнах, або перебувають за кордоном під час догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, незалежно від наявності укладених договорів між Україною та країнами де особи легалізовано працюють. Раніше субсидія призначалася при умові наявності вищевказаних міждержавних договорів.

Субсидія не призначається у випадку, коли будь хто із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу, тощо, вартість якого (якої) перевищує 50 тис. грн. В інших випадках, коли будь хто із складу домогосподарства набув право власності (не шляхом купівлі), сума якої перевищує 50 тис. грн. мають право на отримання субсидії.

Додана можливість подати заяву та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія» з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Додаткову інформацією можна отримати в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради (вул. Лисенка, 8) або за тел.: 25-55- 87, (068)921-66-47.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер