images/stories/logosait_new.jpg

 

Наталя Стребкова та Іван Стребков здобули «золото» і «срібло» чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку

Наталя Стребкова та Іван Стребков здобули «золото» і «срібло» чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку

У Луцьку 18-20 червня проходив чемпіонат України з легкої атлетики, на якому кращі легкоатлети виборювали право участі в Олімпійських іграх в Токіо. Як повідомляє Федерація легкої атлетики області, представниця тернопільської команди Наталя Стребкова посіла перше місце на дистанції 3000 м з перешкодами і показала кращий результат сезону - 9.39,08 сек, випередивши найближчу суперницю майже на хвилину. Однак, аби виконати олімпійський норматив (9.30,00), нашій землячці не вистачило дев’яти секунд. Але Наталя ще матиме шанс продовжити боротьбу за Олімпійську ліцензію під час чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, який цими вихідними проходитиме у Сербії.

 

Ще одну медаль, але срібного гатунку, виборов на змаганнях у Луцьку тернополянин Іван Стребков у бігу на 5000 м з результатом 14.11,06 сек.

Іван та Наталя Стребкови представляють ФСТ «Динамо» та обласну ШВСМ (тренери Олександр Степанюк та Михайло Борейко), Наталя є випускницею Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, а Іван закінчив магістратуру цього університету.

Щодо виступів інших тернопільських легкоатлетів на чемпіонаті України у Луцьку, то Олександр Шилівський та Ігор Висоцький в метанні диску з результатами 47.06 м та 43.86 м зайняли п’яте та сьоме місця, а також Ігор був десятим у метанні ядра. До речі, для Ігоря Висоцького, який ще виступає у категорії «юніори», це був перший «дорослий» чемпіонат. Таким саме випробуванням стали змагання у Луцьку і для юніорки Тетяни Когут, яка в бігу на 1500 м з особистим досягненням 4.41,17 сек посіла дев’яте місце. Також Денис Загалюк в стрибках в висоту з результатом 205 см на турнірі був одинадцятим.

Олександр Шилівський, Ігор Висоцький та Денис Загалюк представляють факультет фізвиховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка, а Тетяна Когут - першокурсниця ЗУНУ. Усі спортсмени є вихованцями обласної ШВСМ, де їх тренують Іван Панасюк, Ольга Стефанишина та Володимир Дуда. А Денис Загалюк  - учень ОДЮСШ (тренер Михайло Васірук).

Фото: ФЛАУ та з архіву

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер