images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі побували учасники велопробігу, присвяченого 25-ї річниці Конституції України та пам’яті загиблих захисників країни

У Тернополі побували учасники велопробігу, присвяченого 25-ї річниці Конституції України та пам’яті загиблих захисників країни

Понад 1000 км Україною, проїхавши за маршрутом «Ужгород-Київ», планують подолати учасники велопробігу, присвяченого відзначенню 25-ї річниці Конституції України та пам’яті про захисників країни, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Організували його ветерани АТО/ООС Закарпаття, відтак стартував з міста Ужгорода Закарпатської області 21 червня, а завершиться 27 червня у Києві. Учасники семиденного велопробігу побувають у семи областях. А вчора, 23 червня, велосипедисти відвідали Тернопіль. Разом із представниками родин загиблих учасників АТО/ООС, представниками влади, волонтерами іони вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до стели «Борцям за волю України».

Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш подякував учасникам за наполегливість та витривалість. «Наше місто вітає учасників велопробігу, яких об’єднує ідея вшанування пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Такі акції дуже потрібні сьогодні, адже нагадують про подвиг кожного Героя. Зараз ми перебуваємо біля стели, на якій викарбувані імена наших земляків, які віддали життя за те, щоб ми мали мирне небо над головою. І дуже хотілося б, щоб на цій пам’ятній дошці не з’являлися нові прізвища», - зазначив Володимир Труш.

 

Як розповів організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов: «Мета велопробігу – підтримка ветеранів АТО/ООС, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти».

За матеріалами прес-служби Тернопільської ОДА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер