images/stories/logosait_new.jpg

 

До уваги тернополян! Упродовж липня-жовтня поточного року юридичним особам необхідно оновити відомості в ЄДР

У період з 11 липня до 10 жовтня 2021 року (включно) державному реєстратору (чи нотаріусу) необхідно подати документи, передбачені частиною четвертою статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та здійснити оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (далі –  КБВ).

Для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ державному реєстратору необхідно подати:

·  заяву щодо державної реєстрації юридичної особи  - форма 2;

· структуру власності за формою та змістом відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року №163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 8 червня 2021 року за №768/3639;

· витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи-нерезидента у країні її місцезнаходження, – у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа-нерезидент;

·  нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи,  –  для фізичної особи-нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи- резидента.

Оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ можна здійснити окремою реєстраційною дією чи при вчиненні інших реєстраційних дій, що передбачають подання документів для встановлення відомостей про КБВ.

Із зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України у рубриці «Фінансовий моніторинг» за посиланням: https://mof.gov.ua/.

З метою уникнення черг та зростання соціальної напруги, велике прохання до суб’єктів господарювання оновити відомості по КБВ.

Подати документи можна шляхом звернення до Управління державної реєстрації Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, бульвар Шевченка, буд. 3, або до будь якого державного реєстратора чи нотаріуса в межах області.

Перелік видів юридичних осіб, щодо яких не потрібно надавати інформацію:

·  політичні партії, їх структурні утворення;

·  профспілки і їх об’єднання та організації;

·  творчі спілки і їх місцеві осередки;

·  організації роботодавців та їх об’єднання;

·  адвокатські об’єднання;

·  релігійні організації;

·  торгово-промислові палати;

·  об’єднання співвласників багатоквартирних будинків;

·  фізичні особи – підприємці;

· державні органи, органи місцевого самоврядування та їх асоціацій, державні та комунальні підприємства, установи, організації.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер