images/stories/logosait_new.jpg

 

Міський голова Сергій Надал спільно з тисячами прочан молились за мир в Україні під час прощі в Зарваниці

Кілька десятків тисяч вірян взяли участь у цьогорічній загальнонаціональній прощі, що відбулась 17-18 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Архиєрейську Божественну літургію очолив глава Української греко-католицької церкви – Блаженніший Святослав.

Міський голова Сергій Надал щороку відвідує прощу та всебічно допомагає у її організації.

«Щороку в неділю після свята Верховних апостолів Петра і Павла ми приїжджаємо на молитву до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої. На жаль, минулого року через пандемію коронавірусу ми не змогли цього зробити, тому проща відбулась в режимі онлайн, – розповів міський голова Сергій Надал. – Цьогоріч Зарваниця радо приймає паломників. Віряни з різних куточків України сьогодні моляться за Україну. Сподіваюсь, що ця молитва дасть усім сили та натхнення, здоров’я, добробуту та миру нашій країні, нашому місту і кожній оселі. Висловлюю глибоку подяку нашій Церкві, нашим святим отцям, які підтримували і підтримують українців у найскладніші періоди нашої історії. Віримо, що Україна завжди перемагатиме, поки у нас є така Церква, такі духовні наставники!»

Цьогорічне паломництво присвячене 425-літтю від дня проголошення Берестейської унії та молитві за мир в Україні.

До слова, Марійський духовний центр «Зарваниця» – одна з найбільших святинь Української греко-католицької церкви. Собор Зарваницької Божої Матері має статус малої базиліки, куди на прощі щороку приїжджають віряни не лише з України, а й з усього світу.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер