images/stories/logosait_new.jpg

 

Учасниця Олімпійських Ігор у Токіо тернополянка Наталя Стребкова подякувала усім за підтримку

Учасниця Олімпіади-2020, єдина представниця від Тернопільщини на іграх у Токіо легкоатлетка Наталія Стребкова висловила вдячність своїм землякам, шанувальникам спорту за підтримку. «Хочу подякувати всім, хто мене підтримував словами, хто писав коментарі і повідомлення! Я не очікувала такої підтримки. Ви нереальні!», - написала спортсменка на своїй сторінці у соцмережах.

 

Наталія Стребкова дебютувала на Олімпійських Іграх у Японії у бігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами та зупинилась на етапі кваліфікації. Легкоатлетка показала 11-й результат в першому забігу з підсумковим результатом 9:49,15 хвилин, чого було недостатньо для виходу до фіналу. За правилами, у фінал виходять по три найсильніші спортсменки з кожного з трьох забігів плюс шість кращих за часом.

Як ідеться у коментарі Наталії Стребкової щодо свого виступу для інтернет порталу «Жорстка Атлетика», спортсменка не витримала 37-градусної спеки у Токіо та високої вологості. «Підготовка йшла дуже добре, я була в Карпатах, там дуже добре попрацювала. Всі тренування заходили чудово. Звісно, розраховували з тренером на високий результат», - говорить атлетка.

До речі, жіночий стипль на 3000 метрів став олімпійською дистанцією, починаючи з Олімпійських Ігор 2008 року в Пекіні. Українські стаєрки були представлені на кожній з Олімпіад, але подолати кваліфікаційні забіги поки що нікому не вдавалось: 2008 в Пекіні Україну представляла Валентина Жудіна, в 2012 році в Лондоні до Валентини долучилась Світлана Шмідт, в 2016 році в Ріо єдиною українкою в даному виді змагань була керчанка Марія Шаталова, і вже в Токіо – тернополянка Наталія Стребкова. Найкращий виступ мала Марія Шаталова 2016 року в Ріо, яка показала і найшвидший час серед всіх українок на Іграх – 9:30.89, і була лише в 35 сотих від виходу в фінал.

Додамо, що у легкій атлетиці, зокрема, у спортивній ходьбі, спортивну честь України і Тернопілля захищала свого часу на олімпійських змаганнях відома тепер тренерка, майстер спорту України міжнародного класу, Віра Зозуля, яка була учасницею трьох Олімпійських ігор (2000 Сідней, Австралія; 2004 Афіни, Греція; 2008 Пекін, Китай).

Для Наталії Стребкової - майстра спорту України міжнародного класу, представниці Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності та ФСТ «Динамо», випускниці факультету фізвиховання ТНПУ ім. Володимира Гнатюка (тренер Олександр Степанюк) Олімпійські Ігри у Токіо були дебютом. Відтак, сподіваємося, що ці змагання, потрапити на які було величезної мрією Наталії,  стануть для спортсменки впевненою сходинкою для нових досягнень і перемог.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер