images/stories/logosait_new.jpg

 

Зеленський вручив Блохіну нагороду «Національна легенда України»

Президент України Володимир Зеленський вручив перші державні нагороди «Національна легенда України» 7 українцям. Про це повідомляє видання Українська правда.

Серед перших нагороджених - легенда футболу, колишній гравець «Динамо» і тренер збірної України Олег Блохін.

Легендарний український футболіст і тренер, володар «Золотого м'яча» отримав орден князя Ярослава Мудрого II ступеня. Почесну нагороду Блохіну вручив в Будинку футболу міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Висока нагорода для одного з найяскравіших футбольних талантів України! Це прекрасна можливість, щоб згадати пам'ятні сторінки, які Олег Володимирович вписав в футбольну історію нашої держави як гравець і як тренер національної збірної України», - прокоментував нагородження Блохіна член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Також глава УАФ подякував міністру за високу нагороду для Блохіна, відмітивши його досягнення та вклад в розвиток професійного футбол.

«Дякую Олегу Блохіну за відданість грі і історичні перемоги українського футболу на міжнародній арені», - сказав президент УАФ.

Разом з Олегом Блохіним нагороди отримали співачка Софія Ротару, художник Іван Марчук, хореограф Мирослав Вантух, поет Юрій Рибчинський, артистка балету і педагог Олена Потапова і композитор Мирослав Скорик (посмертно).

Про інші актуальні спортивні новини України і світу дізнавайтесь на порталі Metaratings.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер