images/stories/logosait_new.jpg

 

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України територіальні громади Тернопільщини підготували флешмоби

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України територіальні громади Тернопільщини підготували флешмоби

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»впроваджуватиме на території нашої області соціальний проект Президента України «Активні парки – локації здорової України». Мета проекту  – зробити спорт ближчим до людей, створити умови для того, щоб кожен громадянин України, а саме, діти дошкільного та шкільного віку, підлітки, молодь, люди середнього та похилого віку, люди з інвалідністю, ветерани війни та члени їх сімей мали можливість зміцнити своє здоров’я, підвищити якість та тривалість активного життя, не витрачаючи великих коштів та використовуючи наявні у місці проживання умови для занять.

Заходи соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України» проходитимуть у десять етапів. Їх також можна проводити і в онлайн-форматі. Передбачається проведення естафет, конкурсів, акцій, показових виступів, розробка маршрутів зі спортивного орієнтування, рухливих ігор з елементами спорту за участю провідних спортсменів, спортивних змагань, вікторин, естафет, занять із ознайомлення з новими видами спорту, майстер-класів та показових виступів спортсменів з різних видів спорту, виконання комплексів фізичних вправ помірної інтенсивності для учасників без спеціальної підготовки, проведення спортивних фестивалів та фізкультурно-оздоровчих заходів, демонстрація спортивного інвентарю для різних видів спорту, різноманітних видів рухової активності, також підготовка фізкультурно-розважальних програм.

Відповідно до вищеназваних завдань, територіальні громади Тернопільщини розпочали свою роботу зі створення фізкультурно-розважальних програм. Тобто, підготували різноманітні та цікаві флешмоби за участю дітей та жителів громад, присвячені 30-й річниці Незалежності України. Головною метою таких заходів стало формування в українців різного віку національно-культурної ідентичності, активної громадянської, державницької позиції, підтримання патріотичного духу населення України, виховання поваги до історії та культури України. А ціллю та завданнями флешмобу є формування у людей традицій здорового способу життя, залучення до занять фізичною культурою і спортом.

Одинадцять чудових колоритних відеороликів надійшли у Тернопільський обласний центр фізичного здоровя населення «Спорт для всіх» та Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» від Товстенської (координатор Саковська Антоніна), Більче-Золотецької (координатор Бабич Володимир), Великобірківської (координатор Дулібан Сергій), Байковецької (координатор Хома Марта), Васильковецької (координатор Лахман Олег), Кременецької (координатор Запольський Євген), Борщівської (координатор Николаїшин Надія), Підволочиської(координатор Дрейко Сергій), Бережанської(кординатор Марта  Сеньків-Ковбасюк) Козівської(координатор Оксана Юрків) та Гусятинської(коордимнатор Галиняк Олег) територіальних громад.

Діти виконували різноманітні комплекси фізичних вправ, тобто заоохочували власним прикладом усіх бажаючих щодня займатись фізичною культурою і спортом, та вітали українців з днем Незалежності нашої держави.

Всі представлені флешмоби можна побачити на сторінках у фейсбук вищеназваних громад за адресами, набравши на пошуковому віконці на фейсбук: Активні парки – локації здорової України та назва громади.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер