images/stories/logosait_new.jpg

 

Додаткова інформація в резюме: що писати?

Додаткова інформація в резюме: що писати?

Пошук роботи починається не лише з розгляду вакансій. Один із важливих факторів – складання резюме. Тому цьому пункту треба приділити достатню кількість уваги, якщо вас цікавить робота Тернопіль пропонує великий вибір вакансій. Їх представлено на сторінках онлайн-сервісу OLX Робота, але майже до кожної вакансії потрібне резюме.

Важлива інформація про кандидата

Навіть якщо мова йде про випускника або людину з невеликим досвідом роботи, то резюме не повинне бути порожнім. Якщо розібратися, то кожному є що написати про себе та свої переваги. Серед такої інформації:

  • точна назва навчальних закладів, професійна область;

  • спеціалізація, теми творчих робіт;

  • місце проходження стажування, практики, виконання доручень;

  • досвід підробітків в минулому;

  • участь у волонтерській діяльності (особливо якщо вона має відношення до професії);

  • досягнення в конкурсах;

  • володіння спеціальними програмами та іноземними мовами;

  • досвід роботи в колективі;

  • професійні інтереси та інше.

Таким чином, навіть випускнику навчального закладу без усілякого досвіду роботи є що про себе розповісти.

Додаткові дані про себе

Не кожен випускник займає активну позицію під час навчання. Також не всі можуть похизуватися досвідом стажування або іншими досягненнями. Але багато хто займається спортом, музикою або іншими видами творчості. Досить часто спортивні досягнення високо оцінюються роботодавцями. Наприклад, новий співробітник зможе не лише виконувати свої безпосередні обов’язки, але і захищати честь організації на спортивних змаганнях між трудовими колективами.

Варто також уточнити, що для отримання хорошого місця роботи резюме не повинно відлякувати роботодавця. Якщо вказано кілька попередніх місць роботи, на яких кандидат затримався на кілька років на кожному, то це цілком нормально (людина рухалася до своєї мети). Якщо ж на одному місці кандидат затримувався на кілька місяців, а таких місць 5-6, то це свідчить про безвідповідальність. Роботодавці негативно реагують і на паузу між закінченням ВНЗ та пошуком роботи.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер