images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські судді взяли участь у Всеукраїнському фестивалі боротьби самбо на Одещині

Тернопільські судді взяли участь у Всеукраїнському фестивалі боротьби самбо на Одещині

Всеукраїнський фестиваль боротьби самбо спортивного та бойового розділів, присвячений 30-річчю відновлення Незалежності України, відбувся у Кароліно-Бугазі на Одещині. Туурніри серед різних вікових груп гостинно приймала арена «Віват» на базі «Шураві». Так, 22 серпня там проходив відкритий  турнір серед юнаків та дівчат на честь володаря Кубку світу-1977, медаліста Всесоюзною спартакіади і чемпіонатів Радянського Союзу, майстра спорту міжнародного класу СРСР.


Потім 26-29 серпня чотири сотні юніорів та юніорок змагалися у турнірі серед молоді.  наступних два дні естафету перейняли дорослі спортсмени, які виступали у Кубку України серед чоловіків і жінок зі спортивного і бойового самбо. В результаті перше командне місце здобула збірна Києва, на другому - Харківщина, на третьому - Одещина.

У складі суддівської колегії змагань був представник Тернопілля - суддя Національної категорії з боротьби самбо Національної федерації самбо України Віталій Гнатишин. Як розповів Віталій Гнатишин: «У великій дружній українській спортивній сім’ї самбо зі славного файного міста Тернопіль маю честь бути кращим серед найкращих судей, що вершать долю перемог наших найкращих спортсменів. Також представляю молоду уже колегу, майбутнього суддю-секретаря Іванну Попадюк, яка успішно пройшла суддівський семінар та екзамен та боєм увійшла в надвідповідальну роботу секретаріату Кубку України з самбо». Також Віталій Гнатишин привітав усю спільноту самбо з визнанням Міжнародного олімпійського комітету .

Нагадаємо, що на 138-й сесії МОК, яка відбулась  напередодні Олімпійських ігор в Токіо, було прийнято рішення про те, що шість спортивних федерацій отримали повноцінне визнання Міжнародного олімпійського комітету. Зокрема, йдеться про Міжнародну федерацію самбо, Міжнародну федерацію лакросса, Всесвітню асоціацію організацій кікбоксингу, Міжнародну федерацію асоціацій муай-тай, Міжнародну федерацію айсштокспорта і Міжнародний союз чирлідингу.

Підготовлено за матеріалами сайту Федерації самбо України та НОК України.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер