images/stories/logosait_new.jpg

 

"Епідемія брехні": відомий тернопільський гуморист Владзьо розкритикував діяльність блогерів

"Епідемія брехні": відомий тернопільський гуморист Владзьо розкритикував діяльність блогерів

Світ, який демонструють відомі блогери, є може і миловидним, але занадто несправжнім, переконаний гуморист Владзьо. Про це він написав довжелезнийпост на своїй сторінці в Фейсбуці. Причому це не гумореска, а філософські роздуми про сьогодення і те, які перспективи чекають країну, де всі хочуть легких і великих грошей.

"Щасливий не той, хто має багато, а той, кому вистачає. Зараз на кожному кроці чути від «успішних» інтернетних людей, що вони всього добилися самі і самі себе зробили. І вони нам показують, як треба жити, творити, заробляти, і всім треба ставати такими як вони. Я так не думаю. Ну добре – зробили ви самі себе, чого ви мене хочете переробити? Чого я маю бути такий як ви? Чого ви всім показуєте як жити, що робити і як поступати? Зробив – живи і не хвалися, це ваше життя і ваш вибір! Є ті, які інші, і в яких інші цінності. Щастя любить тишину, не кричіть на весь інтернет! З чого ви «там» рішили, що життя – це змагання, де мають право на життя тільки ті, хто більше вкусив? А ті, що просто цінують роботу, сім’ю, друзів і час – просто невдахи, які живуть не у вашій системі координат", – звертаю увагу на підміну цінностей Владзьо.

Він додає, що зараз вся молодь хоче стати блогерами, бо це легкі гроші і можна нібито без освіти, без книжок і досвіду стати багатим.

"Блогери молодці, але яка від них користь, якщо вони нічого корисного не роблять? Вони не сіють, не будують, не винаходять, не лікують. Просто ними засмічений весь інтернет, де кожен може знайти собі смішну «іграшку», з якої можна посміятися, а «іграшці» від того перегляди і гроші. Зараз всюди цитати «успішних», і, читаючи їх я дивуюся, як там все просто – «я кинув школу і зайнявся улюбленою справою»! Якби всі кинули школу і зайнялися улюбленою справою, то нормальних би не було взагалі. Такого в реальному житті нема. Неможливо кинути школу, взяти камеру в руки і створити щось цікаве! Треба вчитися і набиратися найкращого від людей, друзів, батьків, суспільства, бо інакше – залишишся пеньочком! Молодь ставить собі в приклад людей з того далекого і яскравого інтернету, наслідує їх, і з кожним роком таких «геніальних» стає все більше. Ми з відкритими ротами дивимося в телефони і разом з ними сміємося, плачемо, переживаємо. Бо в них життя десь там – там де рай. Там де вони кожен день веселяться, подорожують, вічно на морі п’ють і їдять… Виключаєш телефон – а довкола сіро, та порівняно з ними – чорно! І хочеться туди – в той телефонний рай. А нема як, бо ми тут", – описує контрасти гуморист.

Та одразу додає, що насправді все далеко не так вже й сіро.

"Але потім оглядаєшся – а біля тебе діти, жінка, батьки, друзі, робота, природа, машина, озеро, шашличок. І ні звідси ні звідси – стаєш щасливіший! Щасливіший навіть за того «телефонного манекена» з глянцевою мордою, в якого фотографії оброблені до нудоти тисячами дублів, де нога вперед і ні одного прищика, з тими неприродньо білими зубами на весь рот, з бездоганними фігурами і дев’яносто шістдесят дев’яностими формами. Дивишся і розумієш – таки працює їхня телефонна епідемія брехні. Вони там в телефонах, а ми тут. Їх виключив і нема, а ми тут є. Їх заблокував і нема, а ми є тут.

І що б хто не казав, а таки люди праці рухають цю країну вперед. Люди, які йдуть в п’ятій ранку на роботу, сідають за кермо і везуть хліб в магазини. Люди, які пасуть корів, і доставляють нам молоко. Люди, які винаходять вакцини і рятують життя. Люди, які беруть в руки скальпель і роблять чудо. Люди, які сидять за швейними машинами і вдягають країни. Люди, які зі зброєю тримають мирне небо над нашими головами. Люди, які годують бездомних, бо так має бути. Люди, які рятують тварин, бо це обов’язок. Люди, які лізуть в каналізацію і не дають місту засратися. Люди, які ночами везуть у вагонах людей в інші міста. Люди, які молотять в полі, щоб хтось в п’ятій ранку розвіз хліб в магазини. Люди, які сидять за комп’ютерами, щоб ми не скотилися до кам’яного віку. Люди, які ловлять злочинців, щоб ми ходили по парках. Люди, які садять виноград і роблять «напитки богів». І це все роблять прості люди, яких майже ніколи не побачиш в інтернеті", – наголосив у дописі Владзьо.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер