images/stories/logosait_new.jpg

 

"Все залежить від...": очільник МОЗ повідомив, коли закінчиться карантин


"Все залежить від...": очільник МОЗ повідомив, коли закінчиться карантин

Зонування, обмеження, закриття шкіл та закладів громадського харчування - із цим всім тернополянам доводиться жити із 2019 року. Нові карантинні правила приймають в задежності від ситуації. Більшість тернополян, як манни із неба, чекають на скасування карантинних обмежень. Але чи довго чекати, розповів очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко під час V Міжнародного форуму "Креативна Україна 2021".

За словами очільника МОЗ карантин в Україні може бути скасовано уже на весні, але за тієї умови, що більшість громадян вакцинуються від коронавірусу до Нового року.

"Все залежить від вас. Вакцинуємося до нового року - на весну можемо спокійно жити без карантинних обмежень...Я більш оптимістично зараз дивлюся на ситуацію, оскільки буквально минуло півтора року, а ми маємо вакцину, яка сьогодні захищає від тяжкого і середньої тяжкості перебігу хвороби, і з’являються лікарські засоби... З’явиться лікування специфічне, тоді, я думаю, про проблему COVID-19 ми забудемо і будемо згадувати в певних сюжетах або фільмах", - сказав Ляшко.

Водночас голова МОЗ наголосив, що навіть вакциновані повинні носити маски, адже можуть переносити збудник хвороби.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер