images/stories/logosait_new.jpg

 

"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога


"Лікарні будуть переповнені, меддопомогу отримають не всі": шокуючий прогноз на жовтень від епідеміолога

В Україні в жовтні може бути не пік захворюваності на коронавірус, а зростання, що призведе до переповненості лікарень. Про це в ефірі програми "Сьогодні День" на каналі "Україна 24" сказала завкафедрою епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.

"Пан Радуцький (голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я - ред.) досить оптимістично говорить, що ми піку досягнемо в середині жовтня. Після піку ми завжди чекаємо зниження захворюваності. Якщо все залишиться так, як зараз, кількість вакцинованих не збільшуватиметься, не буде ніяких обмежувальних заходів додаткових введено, люди як і раніше не будуть носити маски, хоча повинні, - то у нас буде не пік, а подальше зростання до середини жовтня", - сказала лікар.

Чумаченко нагадала, що від кожної людини залежить не тільки власне життя, але і життя інших людей.

"На сьогодні у нас є достатня кількість вакцин, які безкоштовні, доступні для всього дорослого населення. І тому зараз треба йти і робити щеплення, особливо це стосується людей похилого віку, які ризикують захворіти тяжко і загинути", - сказала епідеміолог.

Чумаченко прогнозує, що в разі зростання кількості хворих люди не зможуть отримувати нормальну медичну допомогу.

"Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість людей, які виписуються. Це означає, що у нас починають наповнюватися клініки, і, можливо, вони будуть переповнені, і кожна людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу", - сказала Чумаченко.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер