images/stories/logosait_new.jpg

 

Працівники поліції застерігають краян не впускати невідомих до власного житла © Офіційний сайт Національної поліції:

Не розпізнала шахраїв 91-річна мешканка Кременця. Вона впустила невідомих до помешкання та втратила пенсійні заощадження.

Двоє незнайомок постукали у двері потерпілої та  представилися працівниками газової служби. Вони повідомили, що оглядають лічильники і жінка впустила їх до хати. Допоки господиня показувала одній шахрайці лічильник та газову плиту на кухні,  інша непрохана гостя встигла обнишпорити іншу кімнату та знайти заховані  у шафі гроші – 3 тисячі гривень.

Пройдисвітки швидко попрощалися та покинули дім, а пенсіонерка лише через декілька годин помітила пропажу готівки. Зателефонувала в поліцію. За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи, в першу чергу попросіть її пред’явити посвідчення, також зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати усі законні обставини такого візиту. Перевірте ретельно почуту інформацію, не поспішайте віддавати незнайомцям гроші за будь-які послуги, розмінювати чи міняти купюри.

У випадку відмови від надання зазначених документів або при відсутності їх, одразу телефонуйте в поліцію. Правоохоронці перевірять законність таких візитів.

Застережіть своїх родичів від подібних шахрайств! Наголосіть, що під виглядом обміняти купюри старого зразка, перевірити лічильники води чи газу до людей часто приходять аферисти, тому слід бути дуже обачними!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/praczivniki-policziji-zasterigayut-krayan-ne-vpuskati-nevidomix-do-vlasnogo-zhitla/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер