images/stories/logosait_new.jpg

 

Фонд держмайна заявив про чергову перемогу в суді у справі заводу "Більшовик"

 
COMMENTS.UA

Фонд держмайна одержав чергову судову перемогу для забезпечення державного контролю над усім майном Першого київського машинобудівного заводу.

Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

"20 жовтня 2021 року у судовому засіданні відбувся розгляд заяви компанії, яка намагалася незаконно отримати у власність 5 будівель на території заводу "Більшовик", за результатами якого було відмовлено у задоволенні заяви про перегляд справи за нововиявленими обставинами", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення Північного апеляційного суду унеможливило спробу компанії, яка незаконно відчужила будівлі заводу "Більшовик", нівелювати рішення Верховного Суду, котрий раніше визнав протиправним вибуття майна з власності заводу.

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко заявив, що зазначене рішення суду, яке стосується майна заводу "Більшовик", є важливим етапом на шляху до проведення приватизації цього об’єкта, яка відбудеться 27 жовтня.

Нагадуємо:

Раніше представник інтересів компанії "Агроміл Дистриб'юшин" заявив, що суд підтвердив законність придбання права власності на спірне нерухоме майно, розташоване на території "Першого Київського машинобудівного заводу".

У 2019 році п'ять будівель на території ПКМЗ площею понад 6,3 тис кв м були відчужені та продані на торгах державним підприємством СЕТАМ двом приватним компаніям.

Фонд державного майна оскаржив операцію і справа дійшла до Верховного Суду.

У лютому 2021 року Фонд держмайна отримав позитивне рішення Верховного Суду в справі щодо відчуження майна. За рішенням суду останньої інстанції, торги визнано недійсними, а майно має повернутися до складу заводу.

У фонді кажуть, що за допомогою рішення верховної інстанції зможуть перемогти в трьох інших судових справах щодо відчуженого майна та "остаточно відновити цілісність об'єкта приватизації".

За словами поінформованого джерела, за відчуженням частини "Більшовика" стоять представники колишньої влади. Компанія "Агроміл дистрибюшн", з якою судиться Фонд держмайна, належить Вадиму Коліснику.

Економічна правда

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер