images/stories/logosait_new.jpg

 

Шмигаль: Фізично можливість імпортувати електроенергію з Білорусі існує. Питання, чи скористається цим ринок


Шмигаль: Якщо компанії домовляться між собою про таку співпрацю, то, очевидно, вона фізично можлива. Поки що угод про імпорт немає
Фото: kmu.gov.ua
Фізична можливість постачання електроенергії з Білорусі в Україну є, оскільки Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), не продовжила з 1 листопада заборони на імпорт електроенергії із цієї країни.
Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на брифінгу під час візиту до Запорізької області, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Із 1 листопада НКРЕКП не продовжила заборону на імпорт електроенергії. Тобто фізично та юридично можливість імпортувати електроенергію з Республіки Білорусь в Україні існує. Це вже питання до компаній, до енергетичного ринку – чи скористається він цим, чи буде в цьому потреба. Такі можливості є", – сказав глава уряду.

Він повідомив, що фізична можливість імпорту електроенергії з Білорусі становить 900 МВт.

"Якщо компанії домовляться між собою про таку співпрацю, то, очевидно, вона фізично можлива. Поки що угод про імпорт немає", – додав Шмигаль.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/shmigal-fizichna-mozhlivist-importu-elektroenergiji-iz-bilorusi-je-pitannja-chi-skoristajetsja-tsim-rinok-1579480.html

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер